viaDanza de organisatie voor uw salsa reis naar Cuba Salsa reis, salsa, reis, salsa dansen, salsadansen, salsareis, salsaschool, salsa school, Cuba reis, Cubareizen, Havana,Trinidad, havana reis, havannareis, havana reizen,trinidad reis, vliegreis, , santeria, salsa ritme, levenslust, muziek, cubaanse stijl, lady style, muziek,vliegreis, vliegreizen, Holland, Amsterdam, nederland, Dans, dansen, dansreis,dans reis,dansreizen,danslessen,feest,alleenstaande reis, single reis, salsa dansschool, salsa reis cuba, salsareis cuba, fiesta´s, Cubaanse danspartner, dansschool cuba, dansschool havana
over viadanza het reisprogramma salsa cuba infos hotels prijzen en kalender online boeken contact

 


Informatie over uw Cuba reis
Faciliteiten
Programma van dag tot dag
De danslessen


Dag programma Havana Puur 15uur dansles

Havana Puur is de basis van al onze dansreizen in Cuba, 1 week een intensieve danscursus op onze dansschool in Havana. De 2e week kan men er voor kiezen om 4 dagen af te reizen naar, Varadero, Trinidad, Santiago de Cuba, Playa del Este of om in Havana te blijven. De laatste dagen zijn we allen weer in Havana waar we op de dansschool nog 2 dagen lang de puntjes op de i zullen zetten en afsluiten met een groots Fiesta Cubana.

Dag 1) Aankomst in Havana

Aankomst op het vliegveld in Havana waar jullie worden opgewacht door Pedro en Alex en naar het Hotel in Oud Havana worden gebracht.

Dag 2) Voor iedere deelnemer een Cubaanse danspartner

's Ochtends een begroetingsdrankje en uitleg over dans- en reisprogramma. Daarna een kleine stadstoer door Oud Havana. In de namiddag gaan we naar de dansschool waar het viaDanzateam zich aan jullie zal voorstellen. Onze dansers geven een demonstratie en vertellen het een en ander over de oorsprong van de Cubaanse muziek en dans. Aansluitend daarop worden de deelnemers op niveau ingedeeld en beginnen we direct met het instuderen van danspassen en figuurcombinaties. Het team van viaDanza regelt voor iedere deelnemer een vaste professionele Cubaanse danspartner.
´s Avonds storten we ons meteen in het swingende nachtleven van Havana.

Dag 3) Les op dansschool viaDanza

Na het ontbijt gaan we naar de dansschool in Havana waar vanaf 10.00 tot 13.00 les gegeven wordt. Dagelijks na de danslessen worden jullie geinformeerd over de activiteiten die we organiseren voor de avond. In de namiddag heb je een aantal uren om zelf te besteden. Als tip kunnen wij jullie aanraden om een bezoek te brengen aan de oudste vesting in de stad Castillo de La Fuerza. Hier staat onder andere het beroemde beeld La Geraldina het symbool van Havana. Je ziet haar beeltenis ook op de etiketten van het merk rum Havana Club.
´s Avonds weer lekker stappen met zijn allen.

Dag 4) Bezoek rumfabriek en Salsa matinee

´s Ochtends dansles,´s middags bezoeken we een rumfabriek waar we uiteraard op een lekker aperitiefje worden getrakteerd. In de namiddag is het mogelijk om met de groep naar een Salsa matinee te gaan. Mocht je die middag even iets anders willen doen, je kunt ook een wandeling maken langs de Malecon, ook wel de Promenade van de Hartstocht genoemd.
´s Avonds begeven we ons weer naar een salsaclub of concert.

Dag 5) Kroegentocht

's Ochtends dansles en´s middags kun je slenteren door oud Havana en een kleine Hemingway kroegentocht houden. In Floridita de lievelingsbar van de beroemde Amerikaanse schrijver kun je genieten van een Daiquiri mix, een drankje gecreëerd door "Papa" de bijnaam van Ernest Hemingway. Een andere interessant café is La Bodequita del Medio waar de Mojito werd uitgevonden en waar je op de volgekrabbelde muren de handtekening van de schrijver (en andere beroemdheden) kunt ontdekken.

Dag 6) Afscheidsfeest

Een bijzondere salsa-highlight staat op het programma. We rijden 's ochtends met de bus naar een locatie waar we volop kunnen genieten van een dag vol met muziek en dans. We worden getrakteerd op een typische Creoolse maaltijd en de gehele dag op Cubaanse cocktails.

's Avonds rijden we weer terug naar Havana en wordt het helaas tijd om afscheid te nemen van het salsateam van viaDanza.

Dag 7) Laatste dag

Vandaag is iedereen vrij en kan de dag besteed worden aan eventueel souvenirs te kopen voor het thuisfront, rondlopen en af en toe een terrasje pakken of nog een middagje strand. In de avond wordt iedereen per bus naar het vliegveld gebracht voor de vlucht terug naar huis.

Dag 8) Aankomst in Europa

Je bent weer thuis, wij van Salsa dansreizen hopen dat je hebt genoten van deze reis vol met salsa en bovenal de Cubaanse muziek, cultuur en dans.

* De reis zoals hier beschreven staat model voor onze Cuba reis, veranderingen en uitzonderingen zijn mogelijk!


 
 

Havana

Trinidad

Trinidad

for our English program, please click on the flag below

English program Salsa holiday, trip to Havana, Cuba