viaDanza de organisatie voor uw salsa reis naar Cuba Salsa reis, salsa, reis, salsa dansen, salsadansen, salsareis, salsaschool, salsa school, Cuba reis, Cubareizen, Havana,Trinidad, havana reis, havannareis, havana reizen,trinidad reis, vliegreis, , santeria, salsa ritme, levenslust, muziek, cubaanse stijl, lady style, muziek,vliegreis, vliegreizen, Holland, Amsterdam, nederland, Dans, dansen, dansreis,dans reis,dansreizen,danslessen,feest,alleenstaande reis, single reis, salsa dansschool, salsa reis cuba, salsareis cuba, fiesta´s, Cubaanse danspartner, dansschool cuba, dansschool havana
over viadanza het reisprogramma salsa cuba infos hotels prijzen en kalender online boeken contact

 


Informatie
Uw faciliteiten in CubaHavana Trinidad dag tot dagDe danslessen

Dag programma Havana Trinidad 21 uur dansles

Havana Puur is de basis van al onze dansreizen in Cuba, 1 week een intensieve danscursus op onze dansschool in Havana. De 2e week kan men er voor kiezen om 4 dagen af te reizen naar, Varadero, Trinidad, Santiago de Cuba, Playa del Este of om in Havana te blijven. De laatste dagen zijn we allen weer in Havana waar we op de dansschool nog 2 dagen lang de puntjes op de i zullen zetten en afsluiten met een groots Fiesta Cubana.

Dag 1) Aankomst in Havana                                    

Aankomst op het vliegveld in Havana waar jullie worden opgewacht door Pedro en Alex en naar het Hotel in Oud Havana worden gebracht.

Dag 2) Voor iedere deelnemer een Cubaanse danspartner

's Ochtends een begroetingsdrankje en uitleg over dans- en reisprogramma. Daarna een kleine stadstoer door Oud Havana. In de namiddag gaan we naar de dansschool waar het viaDanzateam zich aan jullie zal voorstellen. Onze dansers geven een demonstratie en vertellen het een en ander over de oorsprong van de Cubaanse muziek en dans. Aansluitend daarop worden de deelnemers op niveau ingedeeld en beginnen we direct met het instuderen van danspassen en figuurcombinaties. Het team van viaDanza regelt voor iedere deelnemer een vaste professionele Cubaanse danspartner.
´s Avonds storten we ons meteen in het swingende nachtleven van Havana.

Dag 3) Les op dansschool viaDanza

Na het ontbijt gaan we naar de dansschool in Havana waar vanaf 10.00 tot 13.00 les gegeven wordt. Dagelijks na de danslessen worden jullie geinformeerd over de activiteiten die we organiseren voor de avond. In de namiddag heb je een aantal uren om zelf te besteden. Als tip kunnen wij jullie aanraden om een bezoek te brengen aan de oudste vesting in de stad Castillo de La Fuerza. Hier staat onder andere het beroemde beeld La Geraldina het symbool van Havana. Je ziet haar beeltenis ook op de etiketten van het merk rum Havana Club.
´s Avonds weer lekker stappen met zijn allen.

Dag 4) Bezoek rumfabriek en Salsa matinee

´s Ochtends dansles,´s middags bezoeken we een rumfabriek waar we uiteraard op een lekker aperitiefje worden getrakteerd. In de namiddag is het mogelijk om met de groep naar een Salsa matinee te gaan. Mocht je die middag even iets anders willen doen, je kunt ook een wandeling maken langs de Malecon, ook wel de Promenade van de Hartstocht genoemd.
´s Avonds begeven we ons weer naar een salsaclub of concert.

Dag 5) Kroegentocht

's Ochtends dansles en´s middags kun je slenteren door oud Havana en een kleine Hemingway kroegentocht houden. In Floridita de lievelingsbar van de beroemde Amerikaanse schrijver kun je genieten van een Daiquiri mix, een drankje gecreëerd door "Papa" de bijnaam van Ernest Hemingway. Een andere interessant café is La Bodequita del Medio waar de Mojito werd uitgevonden en waar je op de volgekrabbelde muren de handtekening van de schrijver (en andere beroemdheden) kunt ontdekken.

Dag 6) De dansvloeren van het bruisende nachtleven van Havana

Goeiemorgen! Vandaag hebben we onze laatste danslessen van de 1e week.
Inmiddels heb je 5 cursusdagen achter de rug en zelfs de beginners zijn nu in staat om dansend te genieten van het bruisende nachtleven van Havana. Voor sommige die Havana Puur hebben geboekt is het helaas echt de laatste dansles en speciaal voor hun organiseren wij een afscheidsfeest.Het viaDanzateam houdt je iedere dag op de hoogte van de uitgaansagenda op het gebied van concerten en salsa.
´s Avonds stappen we weer het bruisende nachtleven in van Havana.

Dag 7) Op weg naar Trinidad

Na een leuke tijd wordt er voor een aantal dagen afscheid genomen van Havana. In een air-conditioned shuttle bus nemen wij jullie mee naar Trinidad. Onderweg kunnen jullie heerlijk relaxt genieten van het landschap, en de mooie natuur absorberen. In Trinidad worden jullie naar de accommodatie gebracht en rest er nog genoeg tijd om alvast een kijkje te nemen in deze mooie bruisende stad die in 1988 door Unesco is toegevoegd op de lijst van wereld erfgoed.

Dag 8) Lekker ontspannen en genieten

Een aanrader is het natuurpark “de Collantes”, dat op 771 meter hoogte ligt, ongeveer een uur rijden van de stad. Een prachtige wandeling door het nevelwoud leid je naar de waterval "Salto del Caburni". 's Avonds natuurlijk weer lekker stappen in de stad, en genieten van de levendige sfeer en de vele muziekbandjes die op de Plaza de Mayor spelen.

Dag 9) De stad van de piraten

Voordat de stad werd overgenomen door de suikerbaronnen was Trinidad het thuishaven van de vele piraten vandaar de bijnaam "Piratenstad ". De gigantische huizen waar ze in woonden zijn bijna stuk voor stuk kleine museums en vrijwel allemaal in de oude staat hersteld. Als je door de oude stad loopt heb je het gevoel dat je je in een openluchtmuseum waant.

Dag 10) Valle de los Ingenios

Valle de Los Ingenios is een prachtige vallei waar de ruines van de tientallen suikerfabrieken staan. De 44 meter hoge wachttoren die vroeger diende om de slaven in de gaten te houden, is eventueel te beklimmen en geeft je een schitterend uitzicht over de vallei. De tocht is per voet maar een aanrader is om dit gebied per paard te verkennen. Hoe dan ook, de laatste twee dagen in Trinidad zullen zeker niet in verveling voorbij gaan!

Dag 11) Adios Trinidad en Buenos dias Havana

Na jullie reis vanuit Trinidad een weerzien van medecursisten in Havana de "Grand Dame der Caribiën" met ieder zijn eigen ervaring die natuurlijk uitgebreid besproken zullen worden op een terrasje. Het ritme van de stad zal jullie weer magisch lijken en uit dat gevoel zullen wij jullie zeker niet halen.
's Avonds natuurlijk weer als vanouds dansend de nacht in.


Dag 12) Terug van weggeweest

´s Morgens dansles en wordt er nogmaals een aantal combinaties geleerd, en is er tijd om alle salsa dansen nog eens extra te perfectioneren.`s Middags is iedereen vrij om door Havana te slenteren en die plekken te gaan bezoeken waar men nog niet aan toe is gekomen. En geloof ons, je kunt nog niet alles zien zoveel heeft Havana te bieden.

Dag 13) Afscheidsfeest

Een bijzondere salsa-highlight staat op het programma. We rijden 's ochtends met de bus naar een locatie waar we volop kunnen genieten van een dag vol met muziek en dans. We worden getracteerd op een typische creoolse maaltijd en de hele dag op Cubaanse cocktails.'s Avonds rijden we weer terug naar Havana en wordt het helaas tijd om afscheid te nemen van het salsateam van viaDanza.

Dag 14) Terugreis

´s Ochtends nog even genieten van de oude stad met zijn nauwe en prachtige met keien geplaveide straatjes. Misschien nog een even terrasje pakken en de laatste souvenir inkopen doen. ´s Middags rijden we naar het vliegveld in Havana voor onze reis terug naar Europa.

Dag 15) Aankomst in Europa

Vandaag zet je weer voet aan land op eigen bodem en hebben wij, het viaDanza team, je laten genieten van een onvergetelijke ervaring.

  * De reis zoals hier beschreven staat model voor onze Cuba reis, veranderingen en uitzonderingen zijn mogelijk!


 

 

Oud Havana met op de achtergrond het Capitolio

Trinidad, Playa d'Ancon

Trinidad

Trinidad