viaDanza de organisatie voor uw salsa reis naar Cuba Salsa reis, salsa, reis, salsa dansen, salsadansen, salsareis, salsaschool, salsa school, Cuba reis, Cubareizen, Havana,Trinidad, havana reis, havannareis, havana reizen,trinidad reis, vliegreis, , santeria, salsa ritme, levenslust, muziek, cubaanse stijl, lady style, muziek,vliegreis, vliegreizen, Holland, Amsterdam, nederland, Dans, dansen, dansreis,dans reis,dansreizen,danslessen,feest,alleenstaande reis, single reis, salsa dansschool, salsa reis cuba, salsareis cuba, fiesta´s, Cubaanse danspartner, dansschool cuba, dansschool havana
over viadanza het reisprogramma salsa cuba infos hotels prijzen en kalender online boeken contact

 


Informatie
Uw faciliteiten in CubaHavana Trinidad dag tot dagDe danslessen

De Danslessen

Het viaDanza onderwijsconcept

Het viaDanza onderwijsconcept draagt vooral de handtekening van Helena Bernardo. Sinds 20 jaar is zij salsalerares in de Internationale salsa scene. In Stuttgart leidt zij de viaDanza dansschool. Vele van haar verworven ervaringen heeft zij gebruikt binnen de lessen van onze Cuba salsa dansreizen, met gewin voor onze gasten. Zij leren de Salsa in een missie van Europese efficiency en onder de vurige leiding van ons Cubaans dansteam

Het dansprogramma

We beginnen alle dagen met een warmingup gevolgd door een kleine demonstratie van de themales van die dag. Dat kan wisselen van Rumba, Mambo tot Son. Deze typische Cubaanse dansen worden vervolgens meteen verwerkt in de salsa figuren. De dagelijkse thema lessen geven inzicht uit welke verschillende dansen de Cubaanse salsa is opgebouwd en je hebt de mogelijkheid om die specifieke dansen je meester te maken.

Ongeacht of je beginner of gevorderd bent iedereen beleeft meteen de lol van de populaire groepsdans, la Rueda de Casino. De verschillende figuurcombinaties worden op die manier geleerd, dat het in de la Rueda toegepast kan worden. Een Cubaanse cirkeldans waarbij alle deelnemers tegelijk een bepaalde figuurcombinatie uitvoeren op commando van 1 iemand die zich in de cirkel bevindt. De dames worden doorgegeven aan de volgende mannelijke danspartner in de cirkel.

Tijdens de thema lessen vrouwenstijl en mannenstijl wordt er aandacht besteed aan danshouding en bewegingen zodat deze met passie en sierlijkheid worden uitgevoerd. In Europa is er vrijwel altijd een tekort aan mannen op de dansvloer, daarom worden de mannen (gevorderde) geleerd om tegelijkertijd met twee vrouwen te dansen. De vrouwen krijgen les in freestyle salsa voor als er geen mannen voorhanden zijn of als de dansvloer te druk is om als koppel te dansen.

Het thema ritmelessen wordt gegeven door Cubaanse muzikanten, ik heb geen ritme gevoel of twee linkervoeten bestaat niet in Cuba. Het is een kwestie van kennis en begrijpen hoe de muziek is opgebouwd, welke muziekinstrumenten geven het ritme aan, en welke maken de melodie. De muziek van de Cubaanse salsa is gebaseerd op allemaal één en dezelfde compositie.

Het Dansteam

De hoge kwaliteit van de viaDanza danscursus is voor ons en onze gasten zeer belangrijk. viaDanza heeft dan ook alleen maar dansers in dienst die de Nationale academie voor dans, art en cultuur in Cuba succesvol hebben doorlopen. Tevens hebben zij jaren ervaring op het gebied van dansinstructeur.

Een groter pluspunt: Wij zijn bekend met de typische problemen die Europeanen bij het dansen van salsa hebben. Een doelgerichte training met daarin steeds terugkerende danstechnieken maakt dat ons dansteam u echt laat genieten van de Cubaanse salsa.

Neem daarbij in acht dat iedere deelnemer een eigen danspartner heeft. Vele van onze danspartners zijn ook actief binnen de Ballet, muziek of danssector en zijn zij bekend met diverse onderwijsniveaus.

Bovenal is het voor ons heel erg belangrijk dat u veel plezier heeft, u het vuur en het gevoel beleeft die Cubanen bij het dansen van de salsa ervaren.

Uiteraard promoten wij dit gevoel door met u naar de vele dansfeesten buiten de lessen te gaan. Wij vieren dit samen met u en ons viaDanza team!

* Uit ervaring weten wij dat drie uur (per dag) Salsa onderwijs een optimaal resultaat geven. Mocht u toch meer lessen wensen dan kunnen wij daar altijd aan voldoen.