viaDanza de organisatie voor uw salsa reis naar Cuba Salsa reis, salsa, reis, salsa dansen, salsadansen, salsareis, salsaschool, salsa school, Cuba reis, Cubareizen, Havana,Trinidad, havana reis, havannareis, havana reizen,trinidad reis, vliegreis, , santeria, salsa ritme, levenslust, muziek, cubaanse stijl, lady style, muziek,vliegreis, vliegreizen, Holland, Amsterdam, nederland, Dans, dansen, dansreis,dans reis,dansreizen,danslessen,feest,alleenstaande reis, single reis, salsa dansschool, salsa reis cuba, salsareis cuba, fiesta´s, Cubaanse danspartner, dansschool cuba, dansschool havana
over viadanza het reisprogramma salsa cuba infos hotels prijzen en kalender online boeken contact

Vragen en antwoorden salsa dansreizen naar Cuba

Zijn de reizen inclusief de vlucht naar Cuba?
Nee,Omdat viaDanza werkt met internationale groepen zijn onze klanten beter uit om zelf de voordeligste tickets te boeken. Wel geven wij advies en houden wij onze klanten op de hoogte via onze Facebookpagina www.facebook.com/viaDanzasalsadanceholidays.

Kan ik mij aanmelden ook als ik geen partner heb?

Ja, de meesten melden zich alleen aan en komen in aanmerking voor een Cubaanse danspartner net zoals stellen die zich aanmelden. Of u nou samen komt of alleen, u krijgt altijd een eigen danspartner toegewezen.

Hoe groot zijn de gemiddelde reisgezelschappen?
De reisgezelschappen varieren tussen de 6 - 20 Personen (onze limiet is 20 personen per groep). Ook individueel kunt u een reis boeken, wij kunnen er voor zorgen dat u bij een van onze andere dansgroepen aansluit en geeft uw reis meteen een meer dan internationaal karakter.

Als de reis niet is volgeboekt, wordt deze dan geannuleerd?
Nee, je gaat gewoon naar Cuba om deze fantastische reis te beleven. Je komt dan in de groep van viaDanza Duitsland terecht. viaDanza streeft ernaar om een zo internationaal mogelijk gezelschap samen te stellen. In de nabije toekomst zal daar ook Noorwegen aan toegevoegd worden.

Hoe oud moet je zijn om deel te nemen aan de viaDanza reizen?
Tussen 18 en 99. Oudere en jongere reizigers zijn van harte welkom om deel te nemen, Salsa is immers voor jong en oud.

Is de cursus ook leuk als je geen salsa kan dansen, of als je juist heel goed de salsa danst?
Ja, iedereen kan de cursus volgen, beginners en gevorderden. Voor aanvang wordt er gekeken wat het niveau van de cursist is, vervolgens krijgt iedere cursist een eigen danspartner toegewezen. Deze danspartner zal je alles leren over de salsa, of als gevorderde, jouw niveau verder uitbouwen.

Hoe ziet de danslocatie er uit?
De dansschool in Havana is een professionele dansschool. De leraren zijn allemaal ervaren en hebben een staats examen moeten afleggen om les te kunnen geven (in Cuba is dit verplicht).

Hoe kom ik vanaf mijn hotel bij de dansschool
viaDanza verzorgt het vervoer van en naar het hotel om naar de dansschool te gaan.

Hoe kleed ik mij tijdens de reis?

Tijdens de danslessen is het aan te raden iets gemakkelijks aan te trekken, dit geldt ook voor de schoenen. Dit kunnen dansschoenen zijn, maar ook (niet te hoge) gympen zijn goed voor dit doel. Tijdens het uitgaan is het aan u zelf hoe u zich wil kleden. Cubanen vinden het leuk om tijdens het salsa dansen vrolijke en ietwat sexy kleding te dragen. Neemt u wel in acht dat de temperaturen vrij hoog zijn, dus luchtige kleding is aan te raden.

Kan ik een creditkaart meenemen?

Jazeker, geaccepteerd worden: VISA en Mastercard. Het is aan te raden om ook genoeg contant geld mee te nemen daar er een provisie van 10% wordt berekend bij het gebruik van een creditcard.

Wordt de dollar geaccepteerd?

De dollar wordt als betaalmiddel in Cuba niet meer geaccepteerd. Wel kun je nog dollars omwisselen voor de Cubaanse peso, maar de provisie is erg hoog, namelijk 10 procent.
Het beste advies is uw euro mee te nemen naar Cuba en daar om te wisselen. Buiten Cuba is de Peso namelijk niet verkrijgbaar.

Functioneert mijn mobiele telefoon ook in Cuba?

We raden je aan om contact op te nemen met je provider. Zij kunnen het beste informatie geven over het bereik van de mobiele telefoon in het buitenland.

Wat is de stroomsterkte in Cuba en heb ik een adapter nodig?

In Cuba hanteert men 110 V (in sommige Hotels ook 220 V) als adapter kunt u een Amerikaanse adapter meenemen verkrijgbaar in de meeste electronica winkels.

Moet ik Spaans kunnen spreken?

Nee, onze reisbegeleiding spreekt Spaans en Engels.

Moet ik in Cuba altijd mijn identiteitsbewijs bij mij hebben?

Het is raadzaam altijd een kopie van uw paspoort bij u te hebben, vanwege de identificatieplicht, en het orgineel op een veilige plaats leggen. Het openlijk dragen van dure sieraden, camera’s e.d. word afgeraden. Bij het besturen van een auto dien je erg waakzaam te zijn. In geval van een ongeval, schuldig of niet, kan dit zeer lange en vervelende consequenties hebben.

Welke inentingen heb ik voor Cuba nodig?

Neem voor advies omtrent vaccinaties ALTIJD contact op met je huisarts of de GGD. Voor laatste algemene informatie kun je ook de vaccinatielijn bellen: 0900-9584. Wij geven telefonisch geen verdere informatie.

Welke reisdocumenten heb ik nodig?

Paspoort vereist, bij aanvang van terugreis uit Cuba nog 6 maanden geldig zijn.
Visum: verplicht
Voor Cuba is een visum vereist. Het telefoonnummer van de Cubaanse ambassade in Nederland is 070-3606061. De kosten bedragen zo'n 22 euro.

Visum eenvoudig regelen?
www.visumdienst.nl tevens is het mogelijk om een visum via het reisbureau te regelen.
Tevens is er de mogelijkheid om tot en met de dag van vertrek een visum te verkrijgen bij de Thomas Cook/Neckerman balie op Schiphol.